ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Tuesday, February 26, 2013

PUISI :TANPA TAJUK



Sani Kopratasa Kopratasa

membuka hari
membuka pintu
membuka diri
dan...terbuka segala
terurai
terjuntai...

kpg.baru.
18.9.11
Like •


Nur Za 

tutup hari-hari duka
tutup pintu-pintu mazmumah
tutup kelemahan diri
tutup segala yang perlu ditutup
yang terjurai kita ikat dan simpul
yang terjuntai kita perbetulkan
semuga yang terbuka nampak kemas
agar kita tidak lagi rimas dan lemas.....:))

*Sekadar menjawab puisi nukilan abg Sani Kopratasa.


Sani Kopratasa Kopratasa : nurza bagus jadikan sajak awk tu sebagai pletfom utk motivate setidak tidak nya pada diri.walaupun ia satu ide yang kecil tapi dapat "letupkan"akal dan jiwa yang boleh mendurong kpd apa yang dicita2kan.

Nur Za ‎: ~Terima kasih abg Sani Kopratasa Kopratasa....hehehe...sekadar ilham spontan jer bila terbaca sajak abg Sani kat sini semalam...:)

Sani Kopratasa Kopratasa : spontan "mahal"ni

Sani Kopratasa Kopratasa : spontan tu "mahal" nilaiNya yang tak ternilai.simpan.

Nur Za : Hehehe....saya memang tak pandai tulis sajak kena karang dulu dan edit2 abg Sani Kopratasa Kopratasa...pendekata apa yang saya baca bila tiba-tiba ilham datang itu yang saya taip jer terus...macam sajak ni la..tak de edit2 dah...idea pertama saya je...:)

Sani Kopratasa Kopratasa : kalo tak tau tulis knapa pegang pencil

Aris Aziz : Urut dahi sambil pegang pencil de...

Nur Za : Hehehe...

Sani Kopratasa Kopratasa : xpe yng penting ada rasa utk grak

Nur Za : rasa yang lahir tanpa terpaksa dan dipaksa...:)

Sani Kopratasa Kopratasa :ooo...gitu ek

*Berbicara sejenak bersama abg Sani dari kumpulan Kopratasa di laman group 'Seru Puisi'...21102011...Terima kasih abg Sani..

No comments: