ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Wednesday, February 26, 2014

MUTIARA KATA PILIHAN


"...Jangan sekali-kali membalas cercaan atau cemuhan yang melukai hati anda, kerana kesabaranmu dalam menghadapi semua itulah yang dengan sendirinya akan menguburkan semua kehinaan. KESABARAN adalah penyebab kemuliaan, DIAM adalah penyebab kekuatan untuk mengalahkan musuh dan MEMAAFKAN adalah penyebab dan tangga untuk mencapai pahala dan kemuliaan..." - Petikan buku motivasi islam "La Tahzan.


:: Barangsiapa meminta bantuan akal, ia akan meluruskannya. Barangsiapa meminta petunjuk pada ilmu, ia akan mengarahkannya :: - Ali Bin Abi Thalib.

 Biarkan keajaiban dari dalam diri anda meletus, agar hidup lebih berjaya dan bahagia...Dr. Ibrahim Elfiky..petikan dari buku Terapi Berfikir Positif.


Perpustakaan peribadi anda adalah Taman anda
yang nyaman, dan kebun anda yang hijau, maka berkelahlah di dalamnya bersama para ulama, ahli hikmah, sasterawan, dan para penyair...Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni (petikan buku motivasi Islamic LA Tahzan).


*Petikan daripada buku motivasi islami "La Tahzan & Terapi Berfikir Positif." Semoga perkongsian ini memberi manfaat untuk kita semua...terima kasih kepada pengunjung-pengunjung setia blog terpencil saya ini. Kunjungan anda amat-amat dihargai. Hormat dan mesra selalu...:)

*Kredit untuk grafik hiasan : Grafik Islamik. 
 

No comments: