ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Wednesday, November 11, 2015

PANTUN MELAYU BERKADENSA LUNAK (SEMANDARASA).PANTUN BERKADENSA LUNAK : PENYERTAAN PUSINGAN KEDUA.
TEMA : BUNGA PAKMA
GURU PEMBIMBING : TN. TABIR ALAM.
PROJEK BUKU : ANTOLOGI PANTUN MELAYU (SEMANDARASA).

 PANTUN (1).
PANTUN (2)
PANTUN (3)
PANTUN (4)
PANTUN (5).
PANTUN (6).
PANTUN (7).
 PANTUN (8).
PANTUN (9)
PANTUN (10).

PENYERTAAN PUSINGAN KEDUA UNTUK ANTOLOGI PANTUN MELAYU BERKADENSA LUNAK, SEMANDARASA. TERIMA KASIH KEPADA SIFU YANG MEMBIMBING DAN MENUNJUK AJAR KAMI SEMUA SEPANJANG MENYEMPURNAKAN PANTUN-PANTUN INI DENGAN MENGIKUT TEMA YANG TELAH DITENTUKAN. SEMOGA KEIKHLASAN SIFU MENUANGKAN ILMU SECARA PERCUMA KEPADA KAMI SEMUA AKAN DIGANJARI OLEH-NYA DI AKHIRAT KELAK.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG MENYOKONG DAN MENDOAKAN SAYA SEPANJANG MENERUSKAN PERJUANGAN DI GELANGGANG PANTUN INI DENGAN 1001 MACAM DUGAAN YANG BERTANDANG. ALHAMDULILLAH! SYUKUR SEGALANYA TELAH LULUS MENGIKUT PIAWAIAN SETELAH DIBEDAH SIASAT DAN DITELITI SEHALUS-HALUSNYA AKAN BAIT, DIKSI, KADENSA, PEMBAYANG DAN WAJAH MAKSUD YANG DIINGINKAN DALAM PENCIPTAAN SESEBUAH PANTUN YANG BENAR-BENAR PANTUN.

ALHAMDULILLAH, SYUKUR! BANYAK ILMU DAN PENGALAMAN YANG TELAH SAYA KUTIP HASIL DARIPADA PEMBELAJARAN DI SINI. TERIMA KASIH SEKALUNG BUDI UNTUK SIFU TABIR ALAM DAN SEMUA RAKAN-RAKAN YANG SUDI MENYOKONG, MEMBERIKAN PERANGSANG SERTA SEMANGAT KEPADA SAYA. BUDI BAIK KALIAN SENTIASA DALAM INGATAN.

CT Nurza,
11/11/2015

15:14ptg.

No comments: