ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Thursday, August 18, 2016

HADIAH SAYEMBARA JUARA HAIKU KE #5 2016Assalamualaikum...

Salam bahagia salam ceria kepada semua pengunjung-pengunjung setia yang sudi memeriahkan laman blog NKN. Salam Kemerdekaan buat semua rakan-rakan di Singapore dan juga Indonesia. Bingkisan yang sungguh istimewa ini, juga datang dari jauh iaitu kiriman seorang sahabat yang telah sudi menyumbangkan hadiah kepada pemenang sayembara puisi haiku yang diadakan baru-baru ini.

Terima kasih untuk Puan Khaziah Yem yang sudi menaja hadiah ini dari Singapore. Alhamdulillah, tidak disangka hadiah tajaan beliau ini menjadi milik saya. Sungguh bersyukur dengan kehadiaran bingkisan ini, kerana buku ini cukup istimewa pada pandangan saya. Buku ini memuatkan sejumlah pantun-pantun yang ditulis khas oleh para penyair dari 5 buah negara dan telah disusun oleh seorang Penyair, Novelis dan Cerpenis terkenal Singapore iaitu Bunda Anie Din a.k.a Rohani Din.

"Senandung Tanah Merah" merupakan buku "Kumpulan Pantun" hasil karya 105 orang penulis dari 5 buah negara. Buku ini diterbitkan dengan hard cover yang cukup cantik, kemas dan teliti susunan dan cetakannya. Teruja apabila saya membacanya. Insya-Allah! akan dihargai pemberian ini sebaik mungkin.

Sebelum mengundur diri, salam hormat dan salam manis dari saya untuk semua.


No comments: