ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Thursday, May 4, 2017

ULASAN NOVEL GENRE THRILLER "FOBIA" 2017


Judul Novel  : Fobia
Penerbit : Buku Prima, Karangkraf.
Penulis  : Siti Rozilah
Bilangan Muka Surat  : 375
Genre     : Thriller
Harga.    : RM28.00 (Sem. Malaysia) / RM31.00 (Sabah/Srwk)
Pengulas  : CT Nurza

Novel ini mengandungi 67 bab yang diolah dengan begitu menarik dan bersahaja. Ia mengisahkan tentang seorang usahawan berjaya bernama Hidayat yang mempunyai gedung pakaian dan fesyen terbesar bertaraf jutawan. Namun demikian, pada masa yang sama usahawan muda ini menghidapi tekanan mental yang serius sehingga terpaksa dirawat oleh seorang doktor pakar psikiatri wanita bernama Doktor Humaira.

Doktor Humaira telah pun bertunang dengan Kapten Zakri atas pilihan keluarga. Akan tetapi hatinya mula terpaut kepada Hidayat, salah seorang pesakitnya tanpa disedari. Ini disebabkan Doktor Humaira berasa amat terhutang budi kepada Hidayat kerana telah menyelamatkan dirinya di sebuah banglo, ketika mendapat satu panggilan kecemasan  daripada seorang wanita, iaitu isteri kepada seorang pesakit mental lain yang  bernama Zulfakar.

Paling menarik lagi, di dalam diri Hidayat ada Luth. Di dalam diri Luth ada pula Hakeem. Penulis berjaya membuai emosi pembaca dengan garapan yang begitu hebat. Untuk mengetahui kisah selanjutnya, sila dapatkan novel ini.

Antara watak yang paling saya minat di dalam novel ini ialah watak Kapten Zakri Ameen iaitu tunang kepada Doktor Humaira yang sangat tenang dan memahami. Ideal!

Terima kasih.

U/P : Siti Rozilah Novelis

*Antara 3 Pemenang Terbaik Pertandingan Mengulas Novel " Fobia".

*Kepada yang berminat jangan lupa dapatkan novel ini daripada penulisnya Kak Siti Rozilah.


No comments: