ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT DATANG KE BLOG NUKILAN KREATIF NURZA. SALAM KUNJUNG ZIARAH!

Rakan-Rakan & Followers Yang Dihargai, Terima Kasih Sekalung Budi! Tulus Dari Hati...:)

Wednesday, July 26, 2017

ULASAN BUKU KUMPULAN CERPEN : 30 HARI LAGI
Syukur, Alhamdulillah! 23 Julai 2017 yang manis. Sekali lagi Ulasan Buku yang ditulis dan dihantar ke Ruangan Seni & Budaya Akhbar Mingguan Malaysia berjaya diterbitkan dalam tempoh seminggu tanpa menunggu lama untuk disiarkan. Ulasan ini merupakan ulasan ke #2 saya yang dihantar ke MM sekali gus diterbitkan dalam waktu terdekat dan singkat tanpa disunting.

Terima kasih Tn. Editor kerana sudi menilai dan menerima karya kecil saya untuk diterbitkan. Meskipun saya hanya penulis kecil dan tidak ternama, namun dengan tersiarnya karya-karya kecil saya di akhbar arus perdana yang begitu senget persaingannya, sekurang-kurangnya saya rasa tersuntik semangat untuk terus berdaya saing dan maju dalam menghasilkan karya-karya bermutu dan berkualiti dari semasa ke semasa.

Saya akui memang tidak mudah untuk mengekalkan momentum berkarya ini secara berterusan jika tiada semangat dalaman yang tinggi dan tidak mampu bersaing secara sihat di gelanggang yang tepat. Bagi saya persaingan seumpama ini bagaikan satu cabaran hebat yang perlu saya sambut secara positif untuk menjadi penanda aras dalam berkarya. Tanpa keberanian untuk menghadapi sebarang kegagalan, sudah pasti kita tidak akan berjaya sampai bila-bila.

Jadi, kepada yang menyintai bidang penulisan, pastikan niat anda lurus dan betul. Ini kerana niat yang terpesong akan menempatkan diri kita kepada jurang kegagalan dan sukar untuk berjaya setiap usaha yang dilakukan. Jadi, bersihkan hati betulkan niat kerana itu yang paling utama bagi seorang penulis.

Sampai jumpa lagi. Terima kasih sekalung budi kepada semua para pengunjung blog NKN yang sudi bertamu.

©CT Nurza
26 Julai 2017

No comments: